home

Artwear

Van een kunstwerk kun je houden. Zoveel, dat je het altijd bij je zou willen dragen. Maar hoe? Met de presentatie van SAAR Artwear in Sotheby's (2004) ging een langgekoesterde wens van Saar van Leusden in vervulling.

 

Uniek stuk doek, uniek sieraad

Artwear slaat een brug tussen kunst en juwelen. Saar verdeelt originele doeken van vooraanstaande kunstenaars in stukken. Uit ieder uniek stuk, dat in een speciaal ontworpen omlijsting wordt geplaatst, haalt ze een fragment. Het fragment wordt gevat in een hanger en draagbaar gemaakt als collier.

 

Ready to wear art?

ArtWear kunstenaars van het eerste uur zijn Jan Cremer, Eric de Bruijn, Astrid Engels, Cole Morgan, Miriam Slaats, Piotr en Ruud de Wild. Zij durfden haar uitdaging aan te nemen. Terwijl de meeste kunstenaars er niet over zouden piekeren om hun schilderij 'in stukken te laten snijden', schonk het zevental Saar hun volle vertrouwen. Saar gebruikte hun schilderijen als uitgangspunt voor een nieuwe dimensie binnen de kunst. Zo nieuw dat u twijfelt aan wat uw ogen zien. Is het een sieraad? Een schilderij? SAAR ArtWear is verrassend, innovatief, origineel, speels, brutaal en vooral heel erg mooi. Are you ready to wear art?

 

Meer sieraden

Naast Artwear blijft Saar werken aan SAAR Artistic Jewellery. Deze eigenzinnige sieradencollectie kenmerkt zich door gebruik van pure materialen, pure pigmenten en edelstenen met edelmetaal (goud en zilver). Saar laat zich bij haar ontwerpen leiden door de vorm van de steen zelf. Daarnaast weet ze fel gekleurde pigmenten in een bijzondere vorm te hullen.